Η βιβλιοθήκη της Οργονομίας

«Άπαντα Βίλχελμ Ράιχ»

Οι εκδόσεις «Ρέω» έχουν εξασφαλίσει την εκδοτική συνεργασία του Καταπιστεύματος Νηπίων «Βίλχελμ Ράιχ» το οποίο χειρίζεται τα δικαιώματα για την έκδοση των βιβλίων του Ράιχ. Tην επιστημονική επιμέλεια της σειράς έχουν οι γιατροί και οργονοθεραπευτές Νάσος Τεόπουλος και Γιώργος Αργυρέας.

Προς το παρόν, έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία:

    

«Το πάθος της νιότης»: Το βιβλίο περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία καθώς και επιστολές και αποσπάσματα ημερολογίων του Ράιχ που καλύπτουν την περίοδο από τη γέννησή του μέχρι το 1922. (Στον συγκεκριμένο τόμο η επιστημονική επμέλεια είναι των γιατρών και οργονοθεραπευτών Γιώργου Αργυρέα, Τάνιας Ζώτου, Νάσου Τεόπουλου και Θεοδότας Χασάπη.)

Ο συλλογικός τόμος «Συγκινησιακή πανούκλα: Μελέτες κοινωνικής παθολογίας»: Περιέχει κείμενα του Βίλχελμ Ράιχ και των συνεργατών του Θίοντορ Γουλφ, Βάλτερ Χόπε, Γκούναρ Λάιστικοφ και Τσέστερ Ράφαελ, τα οποία έχουν σχέση με τη μάστιγα της ανθρωπότητας, τη «συγκινησιακή πανούκλα».

Ο δεύτερος τόμος της «αυτοβιογραφίας» του με τίτλο «Πέρα από την Ψυχολογία»: Περιέχει επιστολές και αποσπάσματα από τα προσωπικά του ημερολόγια που καλύπτουν την περίοδο 1934-1939, χρονιά που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες.