Έργα άλλων συγγραφέων σχετικά με την Οργονομία

       

Πίτερ Τζόουνς Οργονομική Μαιευτική Η “Οργονομική Μαιευτική” είναι μια εισαγωγή στην εφαρμογή των απόψεων του Βίλχελμ Ράιχ στο πεδίο της μαιευτικής. Εντάσσεται στη σειρά «Βιβλιοθήκη της Οργονομίας» των εκδόσεων «Ρέω», η οποία αποσκοπεί στην εξοικείωση του Έλληνα αναγνώστη με την επιστήμη της Οργονομίας και με την εφαρμογή της στους πολλούς επιστημονικούς κλάδους στους οποίους εμπλέκεται.

Μόρτον Χέρσκοβιτς, DΟ Συγκινησιακή θωράκιση Το βιβλίο αυτό μας εισάγει στην τεχνική της οργονοθεραπείας, δηλαδή στην ψυχοθεραπευτική τεχνική που ανέπτυξε ο Βίλχελμ Ράιχ. Η τεχνική αυτή προέκυψε ως απαύγασμα της γνώσης που αποκόμισε ο Ράιχ από την κλινική και πειραματική έρευνα της οργόνης και του τρόπου που λειτουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό και επηρεάζει τον ψυχισμό μας.

Τσέστερ Ράφαελ, MD – Ρόμπερτ Ντιου, MD Η οργονομική διάγνωση της βιοπάθειας του καρκίνου – Η βιοπάθεια του καρκίνου υπό το πρίσμα των θεωριών του Βίλχελμ Ράιχ Από τη στιγμή που ο Βίλχελμ Ράιχ εισήγαγε την έννοια της «βιοπάθειας», η ιατρική απέκτησε ένα νέο εργαλείο τόσο για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των ασθενειών, όσο και για την αποκατάσταση της υγείας. Η άποψη ότι η αυθόρμητη ροή και ο ανεμπόδιστος παλμός του ζωϊκού πρωτοπλάσματος του οργανισμού αποτελεί τη βάση της υγείας του, ήταν τόσο επαναστατική όσο και εξαιρετικά χρήσιμη.

Τζέιμς Ε. Μάρτιν Ο Βίλχελμ Ράιχ και ο ψυχρός πόλεμος Μετά από μια μεγάλη επιστημονική πορεία η οποία ξεκίνησε με τις μελέτες του στην ψυχανάλυση και την πολιτική ψυχολογία (τέλη της δεκαετίας του 1920 και αρχές του 1930), την ανακάλυψη της οργόνης (δεκαετία του 1930 και του 1940), και έφτασε μέχρι τη δημιουργία βλάστησης στην έρημο της Αριζόνας (το 1954), το τέλος της ζωής του ψυχίατρου-ψυχαναλυτή και φυσικού επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ χαρακτηρίστηκε από μια άδικη δίκη και μια κατασυκοφάντηση του ίδιου και του έργου του η οποία στέρησε από την ανθρωπότητα τις λαμπρές ανακαλύψεις του.
Το βιβλίο «Ο Βίλχελμ Ράιχ και ο Ψυχρός πόλεμος», αφού μας ξεναγήσει στα μεγάλα κατασκοπικά παιχνίδια του 20ού αιώνα και μας γνωρίσει τους αληθινούς πρωταγωνιστές των υποθέσεων, φωτίζει τις σκοτεινές πλευρές της περίπτωσης του Ράιχ, αποδεικνύοντας ότι συνδέεται άμεσα με τα κεντρικά πρόσωπα του Ψυχρού Πολέμου.


Επιδίωξη των εκδόσεων «Ρέω» είναι η έκδοση των σημαντικότερων βιβλίων του Βίλχελμ Ράιχ και η προσφορά τους στο ελληνικό κοινό σε νέες μεταφράσεις και επιστημονικά επιμελημένες εκδόσεις.

Αν ψάχνετε κάποιο από τα βιβλία του Ράιχ και δεν μπορείτε να το εντοπίσετε στα βιβλιοπωλεία, επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις «Ρέω» να σας βοηθήσουν. Είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση books@reo.gr είτε τηλεφωνικά στο 210-760-9080.