Το Ινστιτούτο Οργονομίας είναι ένας επιμορφωτικός, εκπαιδευτικός και ερευνητικός οργανισμός, που έχει ως στόχους του τη διάδοση της επιστήμης της οργονομίας, την πρακτική εφαρμογή της σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, την προστασία της από παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις και τη μελέτη και έρευνα, θεωρητική και πειραματική, επί όλων των γνωστικών πεδίων με τα οποία εμπλέκεται (φυσική, φυσική της ατμόσφαιρας και κλιματολογία, κοσμολογία, βιολογία, ιατρική, ψυχολογία και ψυχιατρική, κοινωνιολογία και κοινωνική παθολογία, φιλοσοφία και επιστημολογία).

Προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης

Για την επίτευξη των στόχων του το Ινστιτούτο Οργομίας διοργανώνει:

  1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχιατρική Οργονοθεραπεία και στη Χαρακτηρανάλυση για ιατρούς, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές πιστοποιημένους από την European Psychotherapy Association (ΕΑΡ).
  2. Εκπαιδευτικό σεμινάριο, θεωρητικό και εργαστηριακό, στην επιστήμη της Οργονομίας για φυσικούς επιστήμονες και ιατρούς ερευνητές.
  3. Σεμιναριακά μαθήματα για γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς με θέμα την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, την ανατροφή, τη διαχείριση ψυχικών διαταραχών και την οριοθέτηση της παραβατικής συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων.
  4. Ανοιχτές διαλέξεις για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.