Γνωρίστε την ψυχοθεραπευτική τεχνική που προσφέρει λύσεις, καταπολεµώντας τη ρίζα του προβλήµατος.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Οργονομίας διοργανώνει σε τακτά διαστήματα το Σεμινάριο Γνωριμίας με την Οργονοθεραπεία, το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στον ρόλο που διαδραματίζει ο ψυχικός κόσμος στην καθημερινότητά μας, τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις όσο και στις σχέσεις μας με το κοινωνικό σύνολο. Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάζονται και αναλύονται οι παράγοντες που καθορίζουν τη διαμόρφωση του χαρακτήρα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού. Συζητιούνται, επίσης, και διερευνώνται οι τρόποι υγιούς ανατροφής νηπίων και παιδιών, που εξασφαλίζουν τη φυσική τους ανάπτυξη, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή.

Στα μαθήματα περι­γράφεται η μέθοδος θεραπεί­ας του Ράιχ, με την οποία μπορεί να αποκατασταθεί η φυσική, υγι­ής λειτουργικότητα του ατόμου, ώστε να απαλλαγεί από το άγχος, την κατάθλιψη και από πλήθος άλ­λων συγκινησιακών διαταραχών. Κατά τη διάρκειά τους γίνονται αναφορές στο ευρύτερο έργο του Βίλχελμ Ράιχ, το οποίο υπερβαίνει τον χώρο της ψυχολογίας, ώστε να γίνει ευκολότερη η κατανόηση και η εφαρμογή των ανακαλύψεών του.

Εισηγητής είναι ο ψυχίατρος και ομοιοπαθητικός κ. Νάσος Τεόπουλος. Το σεμινάριο έχει διεξαχθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 2013 και το 2016, υπό τη μορφή ανοιχτών διαλέξεων, και πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά το 2019.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε μαρτυρίες από συμμετέχοντες .

Το Ινστιτούτο Οργονομίας δέχεται διαρκώς αιτήσεις συμμετοχής για τα Εισαγωγικά Σεμινάρια Οργο­νοθεραπείας. Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση seminar@wilhelmreich.gr ή να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Ινστιτούτου στο 2107609080.


 

Αναλυτικό πρόγραμμα

Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε πέντε κύκλους, με 9 μηνιαίες διαλέξεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

1ος κύκλος (2 διαλέξεις):
Στάδια ψυχοσεξουαλικής εξέλιξης, ψυχική δομή, επαφή, γενετησιότητα, υγεία και ψυχική ασθένεια, ανατροφή παιδιών.
2ος κύκλος (2 διαλέξεις):
Θωράκιση (σωματική και χαρακτηρολογική, διαστρωμάτωση), λειτουργία του οργασμού, στόχος της θεραπείας, τεχνική.
3ος κύκλος (3 διαλέξεις):
Χαρακτηρολογία, παρουσίαση των διαφόρων τύπων χαρακτήρων, χαρακτηριστικά συμπτώματα, θεραπευτική αντιμετώπιση.
4ος κύκλος (1 διάλεξη):
Κοινωνικοπολιτικοί χαρακτήρες. Η επίδραση της δομής του χαρακτήρα στις πολιτικές πεποιθήσεις και στην κοινωνική συμπεριφορά.
5ος κύκλος (1 διάλεξη):
Βιοπάθειες. Η έννοια της βιοπάθειας σύμφωνα με την Oργονομία. Ανάλυση χαρακτηριστικών σωματικών βιοπαθειών.