Νάσος Τεόπουλος
Ψυχίατρος και ομοιοπαθητικός, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οργονομίας

Nassos Teopoulos

Ακαδημαϊκοί τίτλοι και σπουδές:
Πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1980).
Πτυχίο ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1988) και τίτλος ειδικότητας στην ψυχιατρική (1995).
Πτυχίο ομοιοπαθητικής ιατρικής, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και της Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (1995).
Πτυχίο του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (2017).

Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπευτική τεχνική της οργονοθεραπείας από το Αμερικάνικο Κολέγιο Οργονομίας, του οποίου υπήρξε κλινικός συνεργάτης (clinical associate) μέχρι το 2011, συμμετέχοντας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιατρικής Οργονομίας του Κολεγίου (1997-2013).
Μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής Ψυχιατρικής Οργονοθεραπείας και Χαρακτηρανάλυσης.

Από το 2002 διευθύνει τα εργαστήρια βιοφυσικής και μικροσκοπικής έρευνας «Ηράκλειτος», στο οποίο μελετά και επαναλαμβάνει το πειραματικό έργο του ψυχιάτρου και φυσικού επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ.

Από το 2013 διδάσκει σε σεμινάρια σχετικά με την Οργονομία και από το ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018 στο σεμινάριο για επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, ιατρούς και ψυχολόγους, οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν ψυχιατρική οργονοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση. Κατά διαστήματα δίνει διαλέξεις για τη διάδοση της Οργονομίας στο ευρύτερο κοινό.

Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως οργονοθεραπευτής και ομοιοπαθητικός στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη θεωρία του πολυμορφισμού (Γκούνθερ Εντερλάιν) και της βιογένεσης, στον κυτταρικό θάνατο των ερυθρών αιμοσφαιρίων (απόπτωση) και στο έργο άλλων ερευνητών με συναφές περιεχόμενο (Γκαστόν Νεσάν, Γκίτε Τζένσεν).


Δέσποινα Μαλκότση
Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μικροσκοπικής Έρευνας (ΕΜΕ)

Ακαδημαϊκοί τίτλοι και σπουδές:
Πτυχίο Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων από το ΤΕΙ Λάρισας (1981).
Πτυχίο Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολή της ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης (1985).
Εκπαίδευση σε τεχνικές που εφαρμόζονται στην ηλεκτρονική μικροσκοπία στο τμήμα κτηνιατρικής του ΑΠΘ (1989).
Επιμορφωτικά προγράμματα 80 ωρών στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Τεχνολογία και πληροφόρηση – Σύγχρονα Λειτουργικά Συστήματα» (1999).
Πτυχίο Θεολογίας από τη Θεολογική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2012).

Εργάστηκε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της κλινικής «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη (1981) και στο Μικροβιολογικό και Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του νοσοκομείου Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (1982-1994).
Συμμετείχε σε εργασία με θέμα: «Μελέτη των NORS σε υπερπλασία και αδενοκαρκίνωμα ενδομητρίου» στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε ημερίδες σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και ως επιμορφώτρια σε θέματα «Δειγματικής Διδασκαλίας».
Παρακολούθησε σεμινάρια Αγωγής Υγείας, Ερευνητικών Εργασιών και υλοποίησε αντίστοιχα προγράμματα.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια (1994-2013).

Από το 2013 είναι υπέυθυνη του τμήματος μικροσκοπικής έρευνας των εργαστηρίων «Ηράκλειτος», στο οποίο μελετά και πραγματοποιεί τα βιολογικά και ιατρικά πειράματα του Βίλχελμ Ράιχ.