Τι είναι η οργόνη – επισκόπηση,

του Βίλχελμ Ράιχ, M.D.

Η κοσμική αρχέγονη ενέργεια, που λέγεται ΚΟΣΜΙΚΗ ΟΡΓΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ανακαλύφθηκε μεταξύ 1936 και 1939 στη Νορβηγία. Η αρχική ανακάλυψη ολοκληρώθηκε το 1940 στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ. Ήταν αποτέλεσμα περίπλοκων ερευνών στο βασίλειο της φύσης γενικά και των ανθρώπινων βιοενεργειακών λειτουργιών πιο ειδικά, που διήρκησαν περίπου 20 χρόνια. Ανακα­λύφθηκε από τον ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΪΧ.

Από το 1940, συγκροτήθηκε σιγά σιγά γύρω από την ανακάλυψη της κοσμικής οργονικής ενέργειας μια επιστημονική οργά­νωση που περιλαμβάνει φυσικούς, ψυχίατρους, βιολόγους, παιδαγωγούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και θυγατρικά ιδρύματα σε αρκετές χώρες.

Αυτή η βασική και επιστημονική ανακάλυψη διαδόθηκε από μόνη της στον κόσμο.

περισσότερο…

Η κοσμική οργόνη και ο «αιθέρας»,

του Βίλχελμ Ράιχ, M.D.

Στόχος μας εδώ δεν είναι να αποδείξουμε την ύπαρξη ενός πανταχού παρόντος αιθέρα, ούτε και να αποδείξουμε την ταύτιση αυτού του αιθέρα με την κοσμική οργονική ενέργεια. Το μόνο που θέλουμε να δείξουμε είναι το γεγονός ότι υπάρχει μια πανταχού παρούσα, παρατηρήσιμη και αποδεικτή ενέργεια. Αυτή η ενέργεια καλύπτει κενά στην κατανόηση του σύμπαντος, που πολλές γενιές φυσικών και φιλοσόφων προσπάθησαν σκληρά αλλά μάταια να καλύψουν με την έννοια του πανταχού παρόντος «αιθέρα» ως πρωταρχικού υποστρώματος των βασικών λειτουργιών της φύσης.

Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μελετήθηκαν οι κοσμικές οργονομικές λειτουργίες είναι πολύ μικρό. Δεν καλύ­πτει παραπάνω από μια δεκαετία. Όλες οι παρατηρήσεις, ωστόσο, που έγιναν σ’ αυτό το διάστημα κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ «ΚΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΚΕΝΟ». ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ. ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ «ΚΟΣΜΙΚΗ ΟΡΓΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ».

περισσότερο…