Προβολή του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Βίλχελμ Ράχι με τίτλο:

«Αγάπη, εργασία & γνώση: η ζωή και οι δοκιμασίες του Βίλχελμ Ράιχ»

Κυριακή 14 Μάϊου 2023 – ώρα 11:00 το πρωί
Κινηματογράφος «ΤΡΙΑΝΟΝ»
– Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα

Σενάριο: Kevin Hinchey – Σκηνοθεσία: Glen Orkin & Kevin Hinchey – Μουσική: Bruce Zimmermann

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Οργονομίας, οργανώνει την προβολή του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αγάπη, εργασία & γνώση: Η ζωή και οι δοκιμασίες του Βίλχελμ Ράιχ», στα πλαίσια της διάδοσης του έργου του Ράιχ στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πρώτο φιλμ για τον Αυστριακό ψυχίατρο, ερευνητή και επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ, το οποίο παρουσιάζει τα γεγονότα της ζωής του με ακρίβεια και πιστότητα. Είναι η μόνη κινηματογραφική παραγωγή που είχε στη διάθεσή της πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του Ράιχ, στα ημερολόγια, τα εργαστηριακά τετράδια, τα ιδιωτικά κείμενα και τα προσωπικά και επιστημονικά φιλμ.

Ξεκίνησε ως ένας από τους πιο λαμπρούς μαθητές του Φρόιντ, και πολιτικά ήταν ένας ανελέητος αντίπαλος των ναζιστών. Η επιστημονική του σταδιοδρομία διεξήχθη σε έξι χώρες και διήρκεσε αρκετές δεκαετίες, καταλήγοντας τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διώχθηκε και φυλακίστηκε. Το «Αγάπη, Εργασία & Γνώση» εξετάζει τη ζωή και τα επιστημονικά επιτεύγματα του Ράιχ, τις μελέτες του για τον καρκίνο και μία πειραματική μέθοδο αντιμετώπισής του, την έρευνά του στην τροποποίηση του καιρού και την ανακάλυψη μιας άγνωστης μορφής βιολογικής και ατμοσφαιρικής ενέργειας την οποία ονόμασε οργόνη. Το κινηματογραφικό συνεργείο εργάστηκε σε τέσσερις χώρες και οι σκηνοθέτες πήραν συνεντεύξεις από ακαδημαϊκούς και ιστορικούς που ασχολούνται με το έργο του Ράιχ, με πρώην εργαστηριακούς βοηθούς του και με γείτονες, καθώς και με τον τελευταίο ψυχίατρο που εκπαιδεύτηκε από τον Ράιχ.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Οργονομίας (ΕΛΙΝΟΡ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός (ΑΜΚΕ), ερευνητικός, εκπαιδευτικός και επιμορφωτικός οργανισμός που επιδιώκει να αναδείξει το έργο του Ράιχ και να το διατηρήσει ώστε να είναι προσιτό στις επόμενες γενεές. Επίσης, καταθέτει μια σύγχρονη κριτική προσέγγιση στο έργο του Ράιχ τόσο μέσω θεωρητικών εργαλείων όσο και με την πειραματική έρευνα.

Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού από τον ψυχίατρο Νάσο Τεόπουλο και από τον εκδότη Κώστα Θεοδωρίμπαση.

Η προβολή της ταινίας είναι προσφορά του Ελληνικού Ινστιτούτου Οργονομίας και του Kevin Hinchey.

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook

Πληροφορίες πρόσβασης:
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101), TK 10434 Αθήνα
Χάρτης: https://goo.gl/maps/ntDknWB3cLQfPHUb7
Google Maps Plus Code: XPWJ+7H Αθήνα
ΜΕΤΡΟ M1 (σταθμός Βικτώρια) / ΤΡΟΛΕΪ 3, 5, 11 (στάση Αγγελοπούλου), 2, 4 (στάση Πανελλήνιος) / ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 608, 622, 054, A8 (στάση Αγγελοπούλου), 022, 224 (στάση Πανελλήνιος)
Πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο