Εκπαίδευση στη βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία)

Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, είναι η βιοενεργειακή σωματική ψυχοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση (οργονοθεραπεία), όπως την εισήγαγε και τη διαμόρφωσε ο μαθητής του Φρόιντ, ψυχίατρος Βίλχελμ Ράιχ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ψυχικές και ψυχοσωματικές (βιοπαθητικές) διαταραχές, χωρίς να καταφεύγει απαραίτητα στη χρήση ψυχοδραστικών φαρμακευτικών ουσιών (ψυχοφάρμακα).

Βασίζεται στην τεχνική της ανάλυσης του χαρακτήρα (χαρακτηρανάλυση) και στη βιοφυσική εργασία, δηλαδή στη μυϊκή επεξεργασία των εντάσεων και μυϊκών ακαμψιών του σώματος, οι οποίες δεσμεύουν και καταστέλλουν τις συγκινήσεις, αποτρέποντας έτσι τη βίωση, συνειδητοποίηση, έκφραση και λυτρωτική εκφόρτισή τους.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα βασικό πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων τετραετούς διάρκειας και συνεχίζεται, στο πλαίσιο της διά βίου επιμόρφωσης, με το επαναλαμβανόμενο κλινικό σεμινάριο παρουσίασης περιστατικών. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην τεχνική της Βιοενεργειακής Σωματικής Ψυχοθεραπείας και Χαρακτηρανάλυσης (οργονοθεραπείας).

Για την τελική έγκριση της συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στο σεμινάριο απαιτείται προσωπική συνέντευξη.

Στο σεμινάριο διδάσκουν: ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Νάσος Τεόπουλος και ο ειδικός ενδοκρινολόγος Θεμιστοκλής Τζώτζας.

Ακρογωνιαίος λίθος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η προσωπική θεραπεία των εκπαιδευομένων και η εδραίωση μιας σχετικά υγιούς βιοψυχικής δομής, μέσω της δικής τους βιοενεργειακής σωματικής ψυχοθεραπείας (οργονοθεραπείας) και της επαρκούς χαρακτηρολογικής τους αναδόμησης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ΕΔΩ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται και σε αγγλόφωνους σπουδαστές μέσω παράλληλης μετάφρασης και οπτικού υλικού στην αγγλική γλώσσα.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: στο e-mail: seminar@wilhelmreich.gr, ή στο τηλέφωνο 210-760-9080.